Sunday, 27 September 2015

Mun Faham, test translate lok..... Hahahaha lawak

Bersehe Bin Ikhtior,
Ladang Mentakab Estet,
Mentakab,
Pahang DM.               28.9.2015

Kepade
Guru Kelas 2Maju
Sek Men Mentakab 
Pahang DM

Per: Punce Anok Koi Dok Gi Skoloh
 Kala ngikut ke tajok pekare deratas te panjang ngat koi nok crite ke cekgu, keknyer koi ringkas ke aje laa bagi mudoh yak. Pagi isnin ari te koi macang skaler te laa ngantor anok pempuan koi dengan moto buruk koi ter. Molek lepas ajer ranta konar kubor kampong Gajoh Mati ter.. weeiiii pepalih laa kome due beranok betembung dengan resakse weh cekgu! Kalaa sekor tahan jugek, empat ekor weh nok ngerje ke atromen sorang..koi tengoh laju mbawok motor buruk koi ter, mujor tak kene pijok dek resakse ter, kalaa kene laa ari ter mbohhh mancut cirik koi due beranok ni, mujor ngat laa koi dan lagi ngelok. Keknye menyasor gek laa dalang kubang bawoh jalan ter. Puas pulok koi due beranok narik motor koi te naik katas lebuh. Jahanam gek laa motor koi ter, abih patoh nombo plet, hendar sengek, anok koi pulok abih baju skolohnyer kene lumpor.. Motor koi pulok puas bestat takmboh iduk. Ngelasnye koi tengkuh tengkuh ke kpale plaknye te baru laa buleh stat. Koi nengok ke resakse ter bekelaei begumpey lepas ke dalang semok wehhh cekgu. Koi pon toloookkk motor koi due beranok, agok doh jauh sikik dengan menatang te koi pon stat motor balik kerumoh. Balik dari situ laa anok niner koi te bahan laa demang sampe ke ari ni. Tengok laa esok kalaanye molek keboh demangnye ter, koi antor laa die ke skoloh macang bese yak. Jangan pulok esok cekgu dere pulok ke anok koi te pasei tok skoloh yak.. Puas pulok kite begumpey sok..hahahaa. Haraknye cekgu paham laa mende masaelohnyer anok koi te tok datang skoloh 3 4 ari ni. Banyok dah koi nulih surat nih. Mintok ngat jase baik cekgu tau duduk pekare sebenor anok koi te. Koi nok ke kampong seberang te pulok manjat petey. Assalamualaikom yak cekgu

Yang Sebenor
bersehe

Saturday, 26 September 2015

Dah takut dah dia....... hahahahah

Uinaaa nsib baik cepat port in hari ya xda caj pn.kurkurkur
Nampaknya simcard MCD dh mula berjaga jaga kasih mat rami dh lari ke TONEEXCEL sbb kmkrang xmok rugi agik bh sorry sim MCD we used simcard that pay, already
Yang beminat mok dpt income passive mehh cepatt!!!
Inbox me or whatspp 
0102675011 

Saturday, 12 September 2015

Top up RM30

Dapat apa lagi bila topup 30?

Dpt cash back 90 sen.

Dpt 70 point.

Dapat peluang buat bisnes. 

Citer kat kwn2 " wei, aku guna simkad tone excel ni topup 30 dpt free data 1gb sebulan..dpt lagi cash back 90 sen.. Dpt point lagi.. Jom la guna sekali.. Jangan risau no lama boleh dikekalkan.. "

Kwn2 topup tak pasal2 duit masuk. Silap2 free topup seumur hidup. 

Berminat? Pm sy deh

Amin 

#FreeData1GbSebulan
#TuneTalkToneExcel

Thursday, 10 September 2015

Tone Excel

BAGI YANG BLUR...BAGI YG MASIH KABUR..
=================================
Tone Excel
* Syarikat yg mengelola perniagaan dan membayar komisyen kepada ahli2 yg mengiklankan produk dari Tune Talk.
Tune Talk
* Tuan punya rangkaian telco. Yang menawarkan faedah istimewa kepada para penggunanya. Nak beli topup, beli topup Tune Talk. Bukan Tone Excel, bukan juga Celcom..
Celcom
* Pencawang / line telco yg digunakan oleh Tune Talk. Miliki 38% perkongsian dlm bisnes ini. Dimana ada line Celcom, disitu ada line Tune Talk.
Air Asia
* Salah satu anak syarikat terbesar didalam rangkaian Tune Group yg juga memiliki Tune Insurance, Tune Money, Tune Sport, Tune Hotel dan Tune Talk. Backup Mantap!!!!
3 Syarikat Utama yg bergabung tenaga mewujudkan satu konsep bisnes yg lumayan yg mampu milik...
Modal keahlian hanya rm95. Kini, dah hampir 5 tahun. Dan menyambung lagi kerjasama sehingga 10 tahun lagi..alhamdulillah keahlian kini dah hampir menjangkau 1,000,000 juta pengguna diseluruh Malaysia!!!
Nah! tunggu apa lagi??
cepat tukar simkad anda sekarang.. no lama boleh kekal kan..
direct whatsapp 0102675011

tiket flight free

Tahukah anda simkad ini boleh bg 1gb internet free, tiket flight free, insurans free, kredit free, melancong free???
Simkad ni jugak , boleh jadi bank!!
Nak tahu???

AMIN 0102675011

Gua topup 30 pakai simkad tone excel..
Dapat FREE data 1gb valid sebulan.
Dipulangkan balek 90 sen masuk ke akaun bank. 90 sen tu mesti rasa mcm sikit kan? Okay la dari satu sen pon tak dpt. tongue emoticon
Dapat lagi point sebanyak 70. Point tu nak buat apa ea? Kot2 boring nanti point dah banyak sangat boleh la redeem mcm2.
Tiba2 mcm rajin pulak nak buat bisnes. Eh! Tak pasal2 org topup gua dpt komisyen maximum 20% dari org topup sampai 3 aras.
Ouh ya.. Lupa pulak.. Topup yang 30 tu bukan gua yang bayar pon.. FREE! FREE! FREE! Seumur hidup.
Simkad yang free lagi pelik. Hanya di simkad tone excel.

Sehari kumpul rm1..

Tips kumpul modal nak join tone excel.
Sehari kumpul rm1..
Cukup 100 hari rm100 kan..
Dah cukup boleh join.
Kbai.

Tuesday, 8 September 2015

FREE RM100,000 PA Insurance! INSANE!!!!!!

PERSONAL ACCIDENT INSURANCE COVERAGE RM100,000 
Top Up a minimum of RM50 each month to receive your FREE RM100,000 PA Insurance! 

Please Note:
  • Effective 1st March 2014 the above qualification criteria applies. Therefore, you will need to top up a minimum of RM50 in the month of March 2014 to enjoy the FREE PA Insurance coverage for the month of April 2014.
  • Cumulative monthly top up is calculated for the previous month to determine eligibility for coverage for the current month (example: top up RM50 or more in February and receive FREE PA Insurance coverage for March)
  • PA Insurance coverage commences and ends based on each calendar month. (example: 1st April to 30th April)
  • Tune Talk reserves the right to amend the terms and conditions without prior notice. 

Klik SINI untuk Semak adakah anda dilindungi PA Insurance by Tune Talk 

EARN BIG POINT FOR EVERY TOP UP

EARN BIG POINT FOR EVERY TOP UP
Tune Talk Points will be now be BIG Points Effective 1st October 2013
Tone Excel members enjoy redemption of AirAsia ticket with BIG points. Just top up and you will automatically start earning BIG Points for AirAsia flights immediately!

Call Tune Talk Customer care at 03-79490000 or 13100 for assistance or email to us customer.care@tunetalk.com

with particular as below:
Name:
NRIC:
Contact No:
Sim serial:

For more FAQ, click this link: http://www.tunetalk.com/my/bigpoints

Baca Dengan penuh Minat,.... Penipu Besar Ini Orang



Tiket Free..... Yeay yeay



Kacang Oh Kacang

*Sangat menyayat hati!!
*Ambil Ikhtibar!!
*Sentiasa berhati² semua!!

*Ada sepasang suami isteri tua
 baru tiba di jeti Kuala Perlis
 dari Langkawi.
 Setelah menahan sebuah teksi,
 mereka duduk di tempat duduk
 penumpang belakang.
 Tiba²,
 Selepas 10minit si isteri
 bertanya kepada
 pemandu teksi.        

Makcik : Dik .. O .. Dik ..
                kamu nak makan
                kacang?

Pemandu Teksi : Boleh juga
                Makcik. (Sambil dia
                menghulur tangan
                ke arah nenek tu tanpa
                menoleh ke belakang).

*Setelah melihat tapak
 tangannya penuh dengan
 pelbagai jenis kacang,
 lalu pemandu teksi
 terus memasukkan
 ke dalam mulut.        

Pemandu teksi : Uihh!!
               Sedap kacang
               makcik ni! Fresh!!
               Tak bergaram.

*10minit kemudian
 makcik tu bertanya lagi.

Makcik : Dik,
                kamu nak lagi?

Pemandu teksi : Buleh juga.
               (Sambil menghulurkan
               tangan menadah)
               Lalu dimasukkan
               ke dalam mulut.

Pemandu teksi : Makcik
               dengan Pakcik tak
               makan kacang ke?

Makcik : ... Kau tau lah ...
               Kami ni tak dak gigi ...
               Beli coklat
               kat Langkawi tadi ...
               Ada kacang,
               kami kulum makan
               coklatnya saja,
               Tapi,
               kacangnya masih elok!!

Pemandu teksi : Huhhh!!
                              Jahanam!!
                                   😰

Thursday, 3 September 2015

30 SEBAB

30 SEBAB KENAPA ANDA PERLU BUAT BISNES "T0NE EXCEL" INI SEKARANG.
1. Anda boleh MENGEKALKAN NO TELEFON kesayangan anda
2. Tiada had masa - boleh buat cepat atau perlahan
3. Anda boleh memperkenalkan SIM KAD ini kepada sesiapa sahaja tanpa had
4. Bonus dibayar 3 kali sebulan (11hb, 21hb, 31hb)
5. Tiada produk untuk dijual, hanya perkenalkan simcard T0NE EXCEL sahaja
6. Anda top up anda dapat BONUS, kawan anda top up anda juga dapat BONUS, BEST kan
7. Tak perlu ingatkan rakan di dalam network utk top up sebab memang mereka selalu topup
8. TAK PERLU SIMPAN STOK
9. TAK PERLU MENJUAL
10 TAK PERLU BUAT PRODUK DEMO
11 Penyelenggaraan rendah- RM20/bulan sahaja (maintain topup), guna jer mcm biasa.
12.Kos rendah untuk memulakan perniagaan
13.Pasaran meluas (37 juta pengguna telefon bimbit)
14.Produk yang diperlukan hampir semua orang
15.Umur 12 tahun dah ada IC pun boleh turut serta
16.Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport
17.Satu cara mudah untuk mendapatkan pendapatan pasif seumur hidup
18.Dapat PELINDUNGAN INSURAN KEMALANGAN RM100K PERCUMA
19.Dapat point boleh tukar ke tiket airsia PERCUMA
20.Lucky draw setiap minggu/bulan
21.Bonus 2 bulan sekali dan setahun sekali
22.Bonus Umrah(muslim) dan Percutian(non muslim)
23.Bonus introducer paling tinggi dan Bonus Topup paling tinggi
24.Income boleh diwarisi sampai bila2 selagi simkad anda top up tiap bulan RM20
25.Ikut coverage celcom,dimana ada celcom disitu ada T0NE EXCEL
26.Boleh topup dimana saje sama dengan telco yg lain
27.Boleh buat call/sms/internet(data plan)
28.Diiktiraf oleh Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM)
29.Menjadi biz partner sykt2 besar spt Stesen2 minyak,Bank2,7e,Giant,Tesco dll
30.Dimiliki oleh sebuah syarikat yang sangat kukuh iaitu Tune Group yang mana dibawahnya adalah syarikat AirAsia, Tune Money, Tune Hotels, Tune Talk, T0NE EXCEL, Tune Insurance dll

Muhasabah Diri

Rasulullah saw berpesan: "Sesungguhnya jika kamu meninggalkan ahli warismu kaya, itu lebih baik daripada kamu meninggalkan mereka dalam keadaan miskin sehingga mereka terpaksa meminta-minta kepada sesama manusia"

SINI

Hadiah Tone Excel Anniversary Dinner

Beberapa pengumuman penting semasa Tone Excel Anniversary Dinner di Bukit Gambang Resort, Kuantan pada 21.8.2015 yang lepas, antaranya :
******************************************************************************************
.
1. Sebelum ini, jika kita topup RM30 akan dapat Data 1GB Percuma, sah untuk 7 hari. Namun, bermula sekarang kita Topup RM30, kita akan diberikan Data 1GB Percuma untuk 30 hari tanpa usik kredit RM30 tersebut.
.
2. Bermula Januari 2016, Tone Excel akan memberikan biasiswa dengan jumlah maksima RM60,000 kepada anak-anak ahli Tone Excel yang berjaya melanjutkan pelajaran ke Universiti Tempatan. (terma dan Syarat akan diumumkan oleh Tone Excel nanti)
.
3. Bermula dari sekarang, harga pakej data 1GB dikurangkan daripada RM42 kepada RM38
.
4. Pinjaman pendidikan berjumlah RM10,000 akan diberikan kepada anak-anak ahli yang aktif dalam bisnes Tone Excel minima setahun (terma dan syarat akan diumumkan Tone Excel nanti)
.
5. Kempen Bonanza MNP iaitu Kempen kekalkan nombor telefon lama, tukar ke Tone Excel yang bermula Januari - Disember 2016 akan menawarkan hadiah kereta BMW (pemenang akan diumumkan pada 2017).


TerBAIK

1GB Free

Tuesday, 1 September 2015

Passive Income

Anda boleh buat duit yang banyak setiap bulan tanpa henti hanya dengan duduk dirumah sahaja
Tak percaya? Jom saya hurai setiap inci patah perkataan.
"Anda boleh" :
Sesiapa pun boleh. Kerana modalnya sangat rendah. Modal perniagaan bawah RM100 jer!
"buat duit yang banyak" :
Bisnes Tone Excel adalah bisnes networking. Taja dan duplikasi berpisah tiada. Buat camni InsyaAllah anda boleh dapat income yg banyak.
"setiap bulan" :
Anda tetap akan dibayar setiap bulan walaupun sedikit sebab orang topup je anda dpt duit. Dah memang setiap bulan orang akan topup. Alhamdulillah Tone Excel tak pernah gagal membayar ahli-ahlinya setiap bulan.
"tanpa henti" :
Ya betul tanpa henti. Selagi pengguna topup setiap bulan. Maka , tanpa hentilah income anda. Selagi ada duplikasi, memang tak henti henti income anda meningkat.
"hanya dengan duduk dirumah sahaja"
Bila orang dah join, mereka topup dimana mana.. ketika tu anda mungkin sedang tidur dirumah, masak, relax2x..
tau2 ade jek topup..Komisen masuk sedangkan anda sendiri tak jual topup!
Ikhlas,
Amin